Scouting herstart!

Goed nieuws: we mogen weer scoutsactiviteiten organiseren! Voorlopig moeten we ons beperken tot groepen van 20 personen, waardoor we niet met hele groepen kunnen afspreken. Maar iets is beter dan niets!

Meer info over de richtlijnen: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/2020/06/07/ritme-klaar-scouting-herstart-0

We hebben ervoor gezorgd dat elk lid nog één keer naar de scouts kan komen om het ‘gewone’ scoutsjaar af te sluiten. Onderaan dit bericht kan je een overzicht vinden van alle momenten waarop er scoutsactiviteiten zullen georganiseerd worden.

Vanaf zaterdag 13 juni om 19u is het mogelijk om je kind in te schrijven voor een bepaald moment. Het inschrijvingsformulier zal dan op onze website verschijnen. Het maximum aantal leden per tijdslot is 18 personen. Om dit geregeld te krijgen, mag ieder lid zich slechts één keer inschrijven voor een scoutsvergadering. Heb je een specifieke voorkeur voor een bepaald moment? Schrijf je dan tijdig in, want vol is vol. Inschrijven kan tot en met donderdag 18 juni.

De activiteiten gaan telkens door aan het scoutslokaal. Om alles vlot te laten verlopen, zijn er een aantal regels waar rekening mee moet gehouden worden:

• Alle leden worden op tijd afgezet. De leiding zal de leden opwachten op het pleintje.
  • Ouders respecteren bij het afzetten van hun kinderen de social distancing regels.
  • Kapoenen en welpen dienen onderling geen afstand te houden, jonggivers en givers wél.
  • Voorlopig moet de leiding nog afstand houden van de leden. Tijdens de vergadering zelf voorzien we aangepaste activiteiten die dit garanderen, maar bij aankomst moeten we hier extra aandacht voor hebben. Maak je kind er dus bij aankomst bewust van dat hij/zij niet meteen richting de leiding sprint.
  • Zorg ervoor dat je kind voor vertrek zijn/haar handen wast en dat opnieuw doet wanneer hij/zij thuiskomt.

Overzicht momenten:

• Kapoenen en 1e-jaars welpen: zaterdag 20 juni (13u-15u)
  • Kapoenen en 1e-jaars welpen: zaterdag 27 juni (13u-15u)
  • Kapoenen en 1e-jaars welpen: zaterdag 27 juni (15u30-17u30)
  • 2e- en 3e-jaars welpen: zaterdag 20 juni (15u30-17u30)
  • 2e- en 3e-jaars welpen: zondag 28 juni (13u-15u)
  • 2e- en 3e-jaars welpen: zondag 28 juni (15u30-17u30)
  • Jonggivers: zondag 21 juni (13u-15u)
  • Givers: zondag 21 juni (15u30-17u30)
  • Givers: zondag 28 juni (15u30-17u30) – let op: deze activiteit zal niet plaatsvinden aan het scoutslokaal. Meer info volgt.

Het zal dus nog niet hetzelfde zijn als normaal, maar wij kijken er ontzettend naar uit om ons eindelijk nog eens scout te voelen. Hopelijk jullie ook!

Een stevige linker,

De leiding